KEUZEHULP: MERINO PRODUCTEN
DE MAGIE VAN MERINO WOL
Bij AGU hechten we de grootste waarde aan de kwaliteit van de materialen waarmee onze producten worden gemaakt. Zodat jij met veel plezier de fiets op stapt en super comfortabel kilometers maakt. Eén van onze favoriete materialen is Merino wol. Maar wat maakt Merino wol zo goed dat het bijna magische eigenschappen heeft? We leggen het graag uit.
GOED, BETER, BEST, MERINO
Merino wol is een zeer veelzijdige stof met veel voordelen: het ruikt niet, het kan tegen een stootje, het koelt het lichaam af als het warm is buiten en warmt juist op als het koud is buiten. Deze eigenschappen maken het de perfecte basis voor een ondershirt, ofwel baselayer. Het is vele malen zachter voor de huid dan normale wol en direct op de huid te dragen. De winterday onderkleding is gemaakt met Merino wol en daarmee de beste en comfortabelste optie om onder iedere winteroutfit te dragen.
MERINO REGENJAS, EEN GOUDEN COMBINATIE IN DE WINTER
Om het hele seizoen buiten te kunnen fietsen en volop te kunnen genieten van de omgeving, hebben we in de ontwikkeling van onze nieuwe collectie een tandje bijgeschakeld. Het eerste resultaat hiervan is een zeer innovatief nieuw regenjack, waar we heel trots op zijn!
De Merino Regenjas voor heren en dames houdt het lichaam perfect op temperatuur door het gebruik van een Merino wollen binnenzijde. En dat is uniek. Hierdoor voelt de regenjas niet alleen zacht en comfortabel aan, het voorkomt ook dat de jas tegen je huid plakt zoals een traditioneel regenjack kan doen.
Alle naden zijn getapet, zodat er echt geen water door dit jack kan lekken. Het Merino regenjack is volledig wind- en waterdicht en toch zeer goed ademend dankzij het Poray-membraan.
OP ZOEK NAAR EEN ALTERNATIEF?
Dan biedt de Merino jersey uitkomst, een dunner jack dat toch zeer comfortabel draagt en maximaal ademend vermogen combineert met tijdloze elegantie en hoog draagcomfort.
ANDERE VOORDELEN VAN MERINO WOL:
- De stof biedt een natuurlijke bescherming tegen de zon, met een SPF tot factor 50 – afhankelijk van de dichtheid en het weefpatroon van de wol.
- In tegenstelling tot synthetische stof wordt Merino wol niet statisch geladen.
De wol van het Merino schaap die wij gebruiken voor onze items is zeer verantwoord gewonnen en is biologisch afbreekbaar.
Terug
Deel het met uw vrienden!
Meer nieuws
Elektrische fietsen blijven onverminderd populair. Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een e-bike als vervoermiddel. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een elektrische fiets biedt ten opzichte van een gewone fiets. In dit artikel kijken we naar de redenen achter de groeiende populariteit van e-bikes en wat dit betekent voor de fietsindustrie en het milieu.
Het nieuwe One Junior zitje van Bobike biedt de stevigheid en het gebruiksgemak dat een kind nodig heeft om mee te rijden op de fiets. Het biedt ondersteuning aan kinderen van 6 tot 10 jaar oud, tot 35 kg.
Aan welke kwaliteitseisen moet een tweede slot voldoen? Het Verbond van Verzekeraars en slotenfabrikanten hebben dit door de Stichting ART laten onderzoeken. Uitkomst is dat een tweede slot minimaal ART 1 ster (ART*) moet zijn.
In het nieuwe jaar maken we altijd weer goede voornemens. We beginnen met een schone lei en willen dingen echt anders gaan aanpakken. Meer bewegen staat bij velen hoog op het lijstje. Toch beginnen we hier vaak heel enthousiast mee en zien we dat dit na enkele weken alweer vergeten is. Zonde, want het is nou eenmaal een feit dat we in Nederland (veel) te weinig bewegen. Daarom juist goed om hier het komende jaar actief mee aan de slag te gaan.
Bobike introduceert de volledig nieuwe One Junior, een junior zitje voor dragerbevestiging. geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud, met een lichaamsgewicht tot 35 kg.
Fietsen in de regen is heerlijk zolang je geen natte voeten krijgt. Om je voeten droog te houden, bieden overschoenen uitkomst. Ze houden wind en regen tegen zodat je voeten niet alleen droog blijven maar ook op temperatuur blijven. Kies voor het formaat altijd voor een maat groter dan jouw schoenmaat, dan weet je zeker dat de overschoen past.
De kids uit school halen, boodschappen doen, naar een zakelijke koffie en een sportklasje tussendoor; wij kunnen al lang niet meer zonder onze e-bike. Zeker in het drukke leven van de stad is 'ie onmisbaar geworden. Voor iedereen die nog niet overstag is en speciaal voor in dat snelle, stadse leven heeft Sparta nu een nieuwe, slimme fiets ontwikkeld. d-RULE is hun nieuwste urban e-bike en dit is waarom ook jij straks niet meer zonder kunt.
Het is geweldig om een Batavus te zijn
Sinds 1904 brengen onze fietsen je naar de plek waar je moet zijn. Naar je favoriete kroeg en naar het kinderfeestje van je dochter. Naar je werk en naar de Ardennen op vakantie. Waar je ook naartoe gaat, op Batavus kan je bouwen. Elke dag opnieuw.
Ben je van plan een fietsverzekering af te sluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je dit gaat doen. Zo kun je uit verschillende soorten fietsverzekeringen kiezen en een aantal verschillende aanvullende dekkingen. Het type fiets dat je verzekert kan daarnaast invloed hebben op de premie en je eigen risico. Benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel lichten we vijf belangrijkste dingen voor je uit.
TIPS VOOR JOUW FIETSVAKANTIE (IN EIGEN LAND)
In Nederland gaan er jaarlijks 1,1 miljoen fietsers in eigen land op fietsvakantie en dat worden er steeds meer. Het feit dat deze manier van reizen steeds populairder wordt, is niet verbazingwekkend. Vergeleken met andere transportmiddelen begint de vakantie al vanaf de voordeur. Een fietstocht is misschien geen luxueuze reis, maar wel een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en verrassingen onderweg. Om goed voorbereid op pad te gaan en jezelf te wapenen tegen onvoorziene weersomstandigheden, lekke banden en andere uitdagingen die je op de weg kunt tegenkomen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. In deze blog geven we tips om jouw fietsvakantie onvergetelijk te maken. Wat neem je mee, wat niet en vooral, hoe neem je alles mee?
Het beste compromis tussen duurzaamheid en veiligheid